Aktiva Tassar © 2012

Hund

Här kommer en liten sammafattande presentation av delar utav vårt sortiment.

Vi strävar ständigt mot att utöka och förnya sortimentet för att du som kund alltid ska kunna hitta något nytt. Eftersom vi valt att inte gå med i någon kedja kan vi på så sätt forma vårt sortiment helt på eget bevåg vilket gjort att vi har möjligheten att kunna arbeta med många olika små leverantörer. Detta gör att vi stolt kan erbjuda unika produkter som man inte hittar överallt.

 

Har ni några frågor eller funderingar eller idéer om vad just du vill hitta här i butiken är det bara att höra av er!

 

Tugg & godis

Vi på Aktiva Tassar är mycket stolta över vår tugg och godis avdelning som bjuder på ett brett sortiment av naturliga råvaror till din bästa vän. Här finns alltifrån praktiskt träningsgodis även för den mest kräsna hunden till rejäla tuggben i alla möjliga olika storlekar och smaker. Torkade märgben, oxsenor, vomburgare, lammben, viltben, älgben, tjurmuskler och fyllda kalvklövar är bara några av alla delikatesser i tuggväg, givetvis har vi även vanliga hudben i olika modeller. När det kommer till godis är några av favoriterna torkad oxlunga, oxlever, frystorkad vom, kycklinglever och hjärta. Bra belöningsbitar med smak av alltifrån lamm till biff finns också att hitta hos oss.

Leksaker

Finns det något roligare än att hitta en ny favoritleksak till sin bästa vän? De tycker iallafall inte vi här i butiken och har därför leksaker för alla smaker och storlekar. Kanske är pipleksaker det bästa som finns, ett mysigt gosedjur eller varför inte en okrossbar boll för dom lite hårdhäntare vovvarna?

Är det dags för lite hjärngympa har vi massor av kluriga aktivtetsleksaker från Nina Ottosson med flera, så det är bara välja och vraka mellan dom olika svårighetsgraderna så de passar just din hund.

Halsband, koppel och selar 

Det finns många viktiga saker för en hundägare men ett bra koppel och halsband/sele är nog ändå det som väger tyngst. För att kunna tillgodose alla behov har vi lagt ner lite extra tanke bakom vårt sortiment på just den här delen. När det gäller halsband finns det både helstryp, halvstryp och icke stryp i en mängd olika utföranden.

Med kedja eller utan, i tyg eller läder, breda och tunna, stora och små, ställbara eller inte, i alla olika prisklasser. Ett populärt märke är exempelvis Eckers härliga kollektioner i läder med olika design, kanske föredrar du nitar eller varför inte strass? Självklart med matchande koppel till liten som stor med en kvalité som gjort Eckers till ett märke att lita på. Alac är ett märke som också satsar på kvalitéts produkter i läder men även tyg, från dom kan du hitta både selar, halsband, koppel och mycket därtill. Hurttas välsydda och ergonomiska utbud är vida känt för sin otroliga kvalité och design när det gäller samtliga artiklar och vi kan därför stolt erbjuda en stor del av deras sortiment.

Burar/bäddar

Dags för ny bur? Oavsett om du vill ha en för bilen, tävlingen eller bara hemma har vi buren för dina behov. I sortimentet finns både stålburar och canvasburar från Dogman som du enkelt kan vika ihop och ta med dig. Plastburar från Trixie med flera finns hemma i olika storlekar och färger för den lilla hunden och är det dags att flyga tar vi enkelt hem den flyg godkända Vari Kennel buren. Vi kan nu också stolt presentera oss som återförsäljare för den otroligt populära och krocktestade bilburen från MIM, välj mellan enkelbur, dubbelbur eller varför inte grindar, samtliga modeller är ställbara för att passa dom flesta bilmodellerna.

På bäddavdelningen kan du hitta något mysigt att ligga på både till den allra minsta och största hunden. Några exempel är till att börja med Bia bädden som är ett populärt original som vi har inne i samtliga storlekar och färger, smidig att göra ren och en komfort som få hundar kan motstå.

Är det en Bean Bed man är på jakt efter kan vi nu erbjuda Suz'is Bean Beds i samtliga storlekar med ett stort urval av olika fodral i både rutigt, randigt, blommigt och jeans. Självklart finns dom tåliga plastbäddarna med tillhörande dynor i olika utföranden, storlekar och färger för den som önskar. Vi får ständigt in nya mysiga bäddar i alla dess former och färger så kika gärna förbi och hitta den rätta för just din hunds behov.

Träning

Vid den ständigt växande bruksavdelningen hittar du det mesta för

tävlingshunden. För spårhunden finns selar av alla dess slag, linor, snitslar, apporter, spårflaggor och mycket mer. Till rapporthunden kan vi erbjuda rapporthalsband och tjänstetecken, det sistnämda är ju självklart något som även sökhunden behöver. Till den har vi även olika modeller av både lös- och norskrulle. För lydnad ekipaget finns en hel del såsom koner, bollhållare, riktningspinnar, apportbockar mm. Självklart finns även bra-ha-saker såsom klicker, godisväskor, targetstick osv.

 

Vi kan nu även stolt presentera dessa nya märken:

Klin Kassel är tyska kvalitétsprodukter som tål tuffa tag, från heljutna bollar med snöre i olika modeller till kampleksaker i mängder av storlekar och utföranden.

Tug-E-Nuff, det brittiska familjeföretaget med belöningsleksaker i äkta päls med expander för skonsammare lek både för hunden och föraren. Perfekt i träning när man vill ha det lilla extra!

Bistos, närproducerade leksaker med får-, kanin.- eller koskinn i olika storlekar, färger och former. Finns både med expander och utan, långt eller kort handtag och självklart finns det även vissa med pip!

Böcker

I vår bokhylla hittar du en bred blandning av böcker med olika inriktning. Behöver du lite inspiration om klickerträning, lydnad, viltspår eller helt enkelt den ständigt återkommande vardagslydnaden finns det många att välja på. Även vissa rasböcker finns att tillgå för den som vill fördjupa sig eller bara lära sig mer om olika raser i allmänhet.

 

Skålar

Keramik, rostfria eller plast, varianterna är många när det gäller mat och vattenskålar och vi försöker hela tiden utöka hyllan med nya modeller till både stor och liten. Matbarer från Lexi, spanielskålar från MAC, ’äta-saktare’ skålar från Trixie och design skålar från Hunter är bara ett litet axplock.

Täcken

Vi har valt att fylla majoriteten av vår täckeshylla utav de senaste från Hurttas fantastiska utbud där du kan hitta regnoveraller, fleeceoveraller, regntäcken och vintertäcken i storlekar för alla hundar. För att kika närmare på dessa kan du alltid gå in på deras hemsida där deras kompletta sortiment finns.

Från Gustaf & Evita finns välsytta täcken med en fantastisk passform även för den minsta vovven, läcker design med absolut högsta kvalité är deras motto.

Vi kan nu också stolt presentera Back On Track hundtäcken som med sina unika egenskaper för hundens muskulatur blivit en riktig storsäljare!

Såhär beskrivs tygets egenskaper på deras egen hemsida.

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.

Självklart har vi andra märken också att erbjuda såsom Trixie och Globus mfl.