Hund

Tugg & godis

Vi på Aktiva Tassar är mycket stolta över vår tugg- och godis avdelning som bjuder på ett brett sortiment av naturliga råvaror till din bästa vän. Här finns alltifrån praktiskt träningsgodis även för den mest kräsna hunden till rejäla tuggben i alla möjliga olika storlekar och smaker. Torkade märgben, oxsenor, vomburgare, lammben, viltben, älgben, tjurmuskler och kalvklövar är bara några av alla varanter i tuggväg, givetvis har vi även vanliga hudben i olika modeller. När det kommer till godis är några av favoriterna torkade delikatesser från nöt, kalv, gris, lamm, vilt, kanin, kyckling, anka, kalkon och fisk.

Självklart har vi även fryst tugg för både små och stora hundar, i vår frysa lösviktsavdelning kan du hitta delikatesser såsom: nötbroskben, nötnacke, revben från både nöt och gris, kycklingvingar, kycklinghalsar, kycklingryggar, lammben och hjortnacke. Önskar man beställa större kvantiteter är det bara att prata med oss i personalen så ordnar vi det.

Koppel / halsband / selar

Det finns många viktiga saker för en hundägare men ett bra koppel och halsband/sele är nog för många något av de viktigaste. Vi här i butiken brinner verkligen för att kunna erbjuda ergonomiskt riktiga produkter för både dig och din hund, att det sen är snygg design ser vi bara som ett stort plus.

Ett av de märken som växer allra snabbast hos oss är Dog Copenhagen som kombinerar både en fantastisk passform och en grymt läcker desgin, självklart har vi både deras selar, halsband och koppel i vårt utbud. Även Hurtta, Gustaf & Evita, MR-koppel, Kampuni, Alac, Julius K9, Nobby och Trixie är märken som vi jobbar aktivt med, detta gör att vi med glädje kan erbjuda ett stort sortiment av dessa här i butiken.

Är du osäker på vad som passar just er? Inga probelm! Bara kom in med dig hunden till oss så hjälper vi dig gärna att prova ut en modell som passar just er!

Leksaker

Finns det något roligare än att hitta en ny favoritleksak till sin bästa vän? De tycker iallafall inte vi här i butiken och har därför leksaker för alla smaker och storlekar. Kanske är pipleksaker det bästa som finns, ett mysigt gosedjur eller varför inte en okrossbar boll för dom lite mer hårdhänta vovvarna.

Kikar man närmare på vår leksaksavdelning när de kommer till belöningsleksaker för träning så har vi ett brett utbud med många olika märken både från Sverige och utomlands exempel på dessa är: Klin Kassel är tyska kvalitétsprodukter som tål tuffa tag, från heljutna bollar med snöre i olika modeller till kampleksaker i mängder av storlekar och utföranden. Tug-E-Nuff, det brittiska familjeföretaget med belöningsleksaker i äkta päls med expander för skonsammare lek både för hunden och föraren. Perfekt i träning när man vill ha det lilla extra. Bistos, närproducerade leksaker med får-, kanin.- eller koskinn i olika storlekar, färger och former. Finns både med expander och utan, långt eller kort handtag och självklart finns det även vissa med pip! JW, de är dom ligger bakom dom omåttligt populära ”nätbollarna” som återfinns i nära på varje agilityhunds träningsväska och nu fått spridning inom alltfler hundsporter. Vi är många i personalen som aktivt tränar och tävlar med våra hundar så vi är alltid på jakt efter de senaste i belöningsväg och försöker alltid förnya utbudet till det absolut bästa!

Är det dags för lite hjärngympa har vi massor av kluriga aktivtetsleksaker från Starmark, Nina Ottosson, Trixie med flera så det är bara välja och vraka mellan dom olika svårighetsgraderna så de passar just din hund. Behöver du hjälp på traven hjälper vi dig gärna, vi har själva provat som allra flesta.

Träning

Vid den ständigt växande bruksavdelningen hittar du det mesta för tävlingshunden. För spårhunden finns selar av alla dess slag, linor, snitslar, apporter, spårflaggor och mycket mer. Till rapporthunden kan vi erbjuda rapporthalsband och tjänstetecken, det sistnämda är ju självklart något som även sökhunden behöver. Till den har vi även olika modeller av både lös- och norskrulle. För lydnadsekipaget finns en hel del såsom koner, bollhållare, riktningspinnar, apportbockar mm. Självklart finns även bra-ha-saker såsom klicker, godisväskor, targetstick osv.

Burar/bäddar

Dags för ny bur? Oavsett om du vill ha en för bilen, tävlingen eller bara hemma har vi buren för dina behov. I sortimentet finns både stålburar och canvasburar  som du enkelt kan vika ihop och ta med dig, men även plastburar i olika modeller och färger . Vi kan också stolt presentera oss som återförsäljare för den otroligt populära och krocktestade bilburen från MIM, välj mellan enkelbur, dubbelbur eller varför inte grindar, samtliga modeller är ställbara för att passa dom flesta bilmodellerna.

På bäddavdelningen kan du hitta något mysigt att ligga på både till den allra minsta och största hunden. Några exempel är till att börja med Bia bädden som är ett populärt original, smidig att göra ren och en komfort som få hundar kan motstå. Två andra leverantörer som också fått en stor del av vår bäddavdelning är Trixie och Nobby där kvalitét, komfort, design och pris går hand i hand. Självklart finns dom tåliga plastbäddarna med tillhörande dynor i olika utföranden, storlekar och färger för den som önskar. Vi får ständigt in nya mysiga bäddar i alla dess former och färger så kika gärna förbi och hitta den rätta för just din hunds behov.

Skålar

Keramik, rostfria eller plast, varianterna är många när det gäller mat och vattenskålar och vi försöker hela tiden utöka hyllan med nya modeller till både stor och liten. Matbarer från Lexi, spanielskålar från MAC, ’äta-saktare’ skålar från Trixie och designskålar från Hunter är bara ett litet axplock.

 

Täcken

Vi har valt att fylla majoriteten av vår täckeshylla utav de senaste från Hurttas fantastiska utbud där du kan hitta regnoveraller, fleeceoveraller, regntäcken och vintertäcken i storlekar för alla hundar. För att kika närmare på dessa kan du alltid gå in på deras hemsida där deras kompletta sortiment finns.
Även Dogman har kommit ett riktigt prisvärt utbud som vi har stora delar av både när de gäller värmetecken och regntäcken i galon.
Från Gustaf & Evita finns välsytta täcken med en fantastisk passform även för den minsta vovven, läcker design med absolut högsta kvalité är deras motto. Vi kan också stolt presentera Back On Track hundtäcken som med sina unika egenskaper för hundens muskulatur blivit en riktig storsäljare!

Ta gärna med din hund in till oss så hjälper vi er att prova ut ett täcke eller overall som passar just er!